Ny domstolsbyggnad planeras i Borås

DOMSTOLARNA2021-11-10
Domstolsverket planerar att bygga en ny domstolsbyggnad för tingsrätten i Borås. De nuvarande lokalerna är enligt myndigheten inte ändamålsenliga för en modern domstolsverksamhet.

Tingsrätten i Borås har växt ur sina lokaler och har dessutom problem med såväl säkerhet som tillgänglighet och funktionalitet, skriver Domstolsverket i ett pressmeddelande. Nu har myndigheten hittat en lämplig plats för en domstolsbyggnad på en tomt i centralt läge i staden intill Boråshallen, nära stationen och resecentrum. Tomten ägs av Borås stad, och efter en förfrågan från Domstolsverket har kommunstyrelsen beslutat att anvisa tomten till myndigheten.

”Tingsrätten ser verkligen fram emot att vi nu kommer ett steg vidare mot en ny, modern domstolsbyggnad i Borås”, framhåller tingsrättens chef, lagmannen Peter Broberg, i pressmeddelandet.

Närmast planerar Domstolsverket att genomföra en offentligt annonserad upphandling av ett hyresavtal för en ny domstolsbyggnad på platsen.

”Det finns i nuläget inga ritningar eller skisser på en ny byggnad. I den kommande upphandlingen är det upp till respektive anbudsgivare att presentera sitt eget förslag på byggnadens utseende och konstruktion utifrån Domstolsverkets och tingsrättens kravspecifikationer”, förklarar Harald Pleijel, fastighetsdirektör vid Domstolsverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Domstolarna
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.