Ny domstolsbyggnad planeras i Borås

DOMSTOLARNA2021-11-10

Domstolsverket planerar att bygga en ny domstolsbyggnad för tingsrätten i Borås. De nuvarande lokalerna är enligt myndigheten inte ändamålsenliga för en modern domstolsverksamhet.

Tingsrätten i Borås har växt ur sina lokaler och har dessutom problem med såväl säkerhet som tillgänglighet och funktionalitet, skriver Domstolsverket i ett pressmeddelande. Nu har myndigheten hittat en lämplig plats för en domstolsbyggnad på en tomt i centralt läge i staden intill Boråshallen, nära stationen och resecentrum. Tomten ägs av Borås stad, och efter en förfrågan från Domstolsverket har kommunstyrelsen beslutat att anvisa tomten till myndigheten.

”Tingsrätten ser verkligen fram emot att vi nu kommer ett steg vidare mot en ny, modern domstolsbyggnad i Borås”, framhåller tingsrättens chef, lagmannen Peter Broberg, i pressmeddelandet.

Närmast planerar Domstolsverket att genomföra en offentligt annonserad upphandling av ett hyresavtal för en ny domstolsbyggnad på platsen.

”Det finns i nuläget inga ritningar eller skisser på en ny byggnad. I den kommande upphandlingen är det upp till respektive anbudsgivare att presentera sitt eget förslag på byggnadens utseende och konstruktion utifrån Domstolsverkets och tingsrättens kravspecifikationer”, förklarar Harald Pleijel, fastighetsdirektör vid Domstolsverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Domstolarna
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.