Ny förhandlingschef på ST

ST2006-10-26

38-åriga Helene Bergstedt har anställts som ny förhandlingschef på ST. Under den just inledda avtalsrörelsen ska hon gå parallellt med nuvarande förhandlingschefen Johan Tengblad.

– Jag är jätteglad, det verkar vara ett väldigt roligt jobb, säger Helene Bergstedt, som byter från motsvarande arbete på Teaterförbundet.

Helene Bergstedt har arbetat med avtalen på de statliga scenerna, och känner därför till de förutsättningar och svårigheter som finns inom den statliga sektorn.

– Det blir spännande att arbeta med förhandlingar i en lite större organisation, säger hon. ST har legat nära till hands för mig, bland annat därför att jag delar synsättet att facket ska organisera hela arbetsplatsen.

Vad tar du med dig från Teaterförbundet?

– En väldigt bred förhandlingserfarenhet om både stora och små frågor. Jag tycker också att det är viktigt att det inte blir ett för stort glapp mellan medlemmen och förbundet. Det är lättare gjort i Teaterförbundet med 9 000 medlemmar, men även för ST är det viktigt att synliggöra vad förbundet gör.

Hur hemma är du på det statliga fältet?

– Jag börjar inte på noll, men det är mycket att sätta sig in i. Avtalen hör till det lättare, det handlar mer om relationer och konstellationer, och var frågorna ligger i förhållande till motparten.

Helene Bergstedt är juristutbildad, gift och har en trettonårig son. Hon börjar på ST någon gång efter årsskiftet, och ska arbeta tillsammans med förhandlingschefen Johan Tengblad under den pågående avtalsrörelsen.

– Det är en utmärkt lösning på många sätt, säger Helene Bergstedt. Det grundar en bra start för både mig och ST.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA