Ny landshövding på Gotland

LÄNSSTYRELSERNA2009-11-26

Regeringen har utsett en ny landshövding på Gotland. 1 januari 2010 tar Cecilia Schelin Seidegård över den stol som Marianne Samuelsson tvingades lämna.

Cecilia Schelin Seidegård är fil dr i biokemi och har i dag uppdrag som ordförande i Systembolaget AB och Kungliga Tekniska Högskolan. Hon var 2004 till 2007 sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset. Hon har tidigare varit vd på Huddinge Universitetssjukhus och har också arbetat på Astra Zeneca.

I ett pressmeddelande säger kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell att Cecilia Schelin Seidegårds chefsmeriter från både näringsliv och offentligt styrda organisationer, samt hennes koppling till Gotland, där hon bott under några år på sextio- och sjuttiotalet, talar för att hon kan leda länsstyrelsen på ett bra sätt.

- Jag tror att jag med min bakgrund som chef i både privat och offentlig verksamhet har något att bidra med i länsstyrelsens viktiga arbete för Gotlands utveckling, kommenterar Cecilia Schelin Seidegård i pressmeddelandet.

Cecilia Schelin Seidegårds förordnande sträcker sig till 31 december 2015.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA