Skärmavbild från webbplatsen förvaltningskultur.se.
Skärmavbild från webbplatsen förvaltningskultur.se.

Ny webbplats för förvaltningskultur

STATSFÖRVALTNING2020-10-13
Statskontoret har tagit fram en ny webbplats för god förvaltningskultur i staten. Syftet är att stödja myndigheterna att upprätthålla en förvaltningskultur som bygger på den statliga värdegrunden.

I ett pressmeddelande skriver Statskontoret att en god förvaltningskultur är att beteenden och förhållningssätt vilar på den statliga värdegrunden. Värdegrunden bygger i sin tur på sex grundläggande principer hämtade från grundlagar, lagar och förordningar. Värdegrunden gäller för alla anställda i staten, oavsett verksamhet och profession. Den skapar enligt Statskontoret förutsättningar för en effektiv, rättssäker och fungerande förvaltning.

Det krävs ett medvetet och kontinuerligt arbete för att den statliga värdegrunden ska kunna efterlevas, skriver Statskontoret. Webbplatsen ska vara en plattform med kunskapsunderlag och verktyg som stödjer myndigheter att skapa och upprätthålla en god förvaltningskultur i staten. Webbplatsen innehåller bland annat stöd i form av skrifter, handböcker, utbildningar och diskussionsövningar.

Bakom framtagandet av webbplatsen ligger Statskontorets uppdrag att främja och samordna arbetet för en god förvaltningskultur i staten. Myndighetens fokus ligger på ledarskapets betydelse och rollen som statsanställd. Myndigheten driver också myndighetsnätverket mot korruption för att särskilt utveckla arbetet mot korruption i staten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.