Nya modulhus på Fosieanstalten i Malmö.
Bild: Kriminalvården
Nya modulhus på Fosieanstalten i Malmö.

Nya anstaltsplatser i Malmö dubbelbeläggs

KRIMINALVÅRDEN2023-01-11

Kriminalvården har öppnat ett nytt bostadshus vid anstalten Fosie i Malmö. De 36 nya rummen ger 72 nya platser, eftersom dubbelbeläggning ska möjliggöras från start. ”Det är viktiga och efterlängtade platser, eftersom platsbristen är som svårast i högre säkerhetsklasser”, konstaterade Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren i samband med invigningen.

Redan 16 januari kommer de första intagna att placeras i den nybyggda anläggningen. Kriminalvårdschefen Rebecca Ohlsson har beslutat att dubbelbelägga bostadsrummen från start:

”Vi befinner oss fortsatt i ett tufft beläggningsläge. 72 nya bokningsbara platser är därför ett mycket värdefullt tillskott i den situation vi befinner oss i. Fler platser är viktigt för att vi ska kunna klara våra centrala uppdrag även i framtiden: Att verkställa straff och minska risken för återfall i brott”, konstaterar hon i pressmeddelandet.

Utbyggnaden av klass 2-anstalten Fosie innebär att antalet anställda ökar från 140 till 220. Till det kommer ett ökat behov av timvikarier.

Det nya huset är ett modulhus, en enklare husmodell som förkortar handläggningen av bygglovsansökningar. Användandet av modulhus innebär att Kriminalvården snabbare kan få fram nya platser.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA