Nya jobb på CSN när nytt studiestöd införs

CENTRALA STUDIESTÖDSNÄMNDEN2022-10-03
Sedan 1 oktober är det möjligt att söka det nya omställningsstudiestödet för kompetensutveckling och vidareutbildning mitt i livet. CSN räknar med högt tryck och har rekryterat 70 personer som ska jobba med administration av stödet.

Det nya omställningsstudiestödet vänder sig till personer som är etablerade på arbetsmarknaden och som vill byta bana eller höja sin kompetens. Stödet administreras av CSN, som tar emot anmälan och bedömer om ansökan lever upp till kraven – bland annat om den önskade utbildningen förväntas stärka den sökandes position på arbetsmarknaden.

För att klara uppgiften har 70 nya tjänster inrättats på CSN, lika fördelade mellan kontoren i Gävle och Visby.

”Vi tror på en stor efterfrågan och får telefonsamtal om det här stödet varje dag”, säger Malin Poltrago, gruppchef på CSNs kontor i Gävle, till Sveriges Radio.

Enligt Stefan Tärnhuvud, pressekreterare på CSN, kommer myndigheten att behöva rekrytera ännu fler medarbetare bland annat på grund av det nya omställningsstudiestödet. Det handlar om ett 60-tal tjänster till it-avdelningen. Enligt ett pressmeddelande som myndigheten skickade ut i somras kommer de nya tjänsterna att knytas till kontoren i Sundsvall, Lund, Linköping eller Göteborg, beroende på var kompetensen kan rekryteras.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.