Nya jobb på CSN när nytt studiestöd införs

CENTRALA STUDIESTÖDSNÄMNDEN2022-10-03

Sedan 1 oktober är det möjligt att söka det nya omställningsstudiestödet för kompetensutveckling och vidareutbildning mitt i livet. CSN räknar med högt tryck och har rekryterat 70 personer som ska jobba med administration av stödet.

Det nya omställningsstudiestödet vänder sig till personer som är etablerade på arbetsmarknaden och som vill byta bana eller höja sin kompetens. Stödet administreras av CSN, som tar emot anmälan och bedömer om ansökan lever upp till kraven – bland annat om den önskade utbildningen förväntas stärka den sökandes position på arbetsmarknaden.

För att klara uppgiften har 70 nya tjänster inrättats på CSN, lika fördelade mellan kontoren i Gävle och Visby.

”Vi tror på en stor efterfrågan och får telefonsamtal om det här stödet varje dag”, säger Malin Poltrago, gruppchef på CSNs kontor i Gävle, till Sveriges Radio.

Enligt Stefan Tärnhuvud, pressekreterare på CSN, kommer myndigheten att behöva rekrytera ännu fler medarbetare bland annat på grund av det nya omställningsstudiestödet. Det handlar om ett 60-tal tjänster till it-avdelningen. Enligt ett pressmeddelande som myndigheten skickade ut i somras kommer de nya tjänsterna att knytas till kontoren i Sundsvall, Lund, Linköping eller Göteborg, beroende på var kompetensen kan rekryteras.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.