Nya styrelsen – vad de gör och vad de vill

ST2003-11-25

Annette Carnhede omvaldes till förbundsordförande och sex nya ledamöter valdes in i STs förbundsstyrelse – allt i enlighet med valberedningens förslag.Vi har bett den nya styrelsen att (1) redovisa sina övriga uppdrag och (2) vad de vill göra i förbundsstyrelsen.

Ordförande: Annette Carnhede, 53, byrådirektör i AMS (i FS sedan 1998):

1. Förbundsordförande, inklusive ordförande i STs presidium. Ordf i avtalsrådet på AgV-området. Ordf för statens område inom OFR och sitter i följande styrelser/grupper: TCO-styrelsen, OFRs arbetsutskott, Trygghetsstiftelsen, Kungafonden, Forum Hälsa i staten (Finansdep), FFO, Samarbetsrådet för den statliga sektorn, KKR, RSV, Myndigheten för skolutveckling, EPSU, OFRs Fastighets AB och ordf i TCOs Studerandekommitté.

2. Fortsätta att utveckla kontakterna med det lokala facket. Jobba nära och genom dem.

Förste vice ordförande: Siv Norlin, 45, försäkringssekreterare (i FS sedan 2002):

1. Ordf i ST-Försäkringskassan, ledamot i sektionsstyrelsen för FK-anställda i Stockholm.

2. Medlemmarna ska känna att de är en del av ett ST som är pådrivande när det gäller löner och arbetsmiljö.

Andre vice ordförande: Tommy Aldvin, 58, ingenjör (i FS sedan 1995):

1. Ordf för ST-Vägverk, personalrepresentant i Vägverkets styrelse, ersättare i TCO-styrelsen, ledamot i styrelserna för Ingenjörssamfundet och BLIWA Livförsäkring.

2. Jag vill jobba för arbetsmiljön och mot utbrändhet, med lönefrågorna och bolagiseringsfrågorna. Bolagisering/privatisering är jag emot.

Ing-Marie Nilsson, 52, ekonomiadministratör (i FS sedan 1999):

1. Ordf i ST-ATF. Ledamot i sektionsstyrelsen, Umeå universitet.

2. Arbeta för att ST ska bli arbetsplatsfacket för alla, bland annat genom att satsa på utbildning, rekrytering, samverkan, jämställdhet, ledarskap och opinionsbildning. Det behövs också ökade kontakter mellan förtroendevalda och medlemmar.

Helmut Moser, 60, utredare (i FS sedan 1995):

1. Ordf i ST-Migrationsverket, styrelseledamot i STs a-kassa, personalföreträdare i Migrationsverkets styrelse, ledamot av personalansvarsnämnden och sammankallande för TBVs valnämnd.

2. Debatten om lönepolitiken måste fortsätta. Det krävs kanske starkare insatser i de centrala avtalen. Trygghetsfrågorna i fokus igen genom de kraftiga nedskärningarna.

Björn T Johansson, 43, rangerledare (nyval):

1. Ordf i Bransch SpårTrafik (motsvarande ST-avdelning), vice ordf i avdelning Green Cargo, ordf i sektion syd inom Green Cargo. Ersättare i Green Cargos bolagsstyrelse.

2. Medlemsrekryteringen är mycket viktig. Bolagsfrågorna ligger mig varmt om hjärtat. Vi kan bli bättre på det området.

Gun Kempe, 58, processförare (nyval):

1. Avdelningsordförande i ST-Skatt.

2. Arbetsmiljöfrågorna känns angelägna för mig. Jag vill även sätta mig in i, och arbeta med, förbundets ekonomiska frågor.

Eva Davidsson, 53, handläggare (nyval):

1. Fackliga uppdrag för ST-Lantmäteri.

2. Viktigt att den enskilde medlemmen får inflytande över sitt vardagliga arbete. Styrelsen ska arbeta med strategiska frågor.

Kjell Strömbäck, 52, administrativ chef (nyval):

1. Ordf i ST-Post, i ST-Post/ Folksam försäkringskommitté; ledamot av Postens koncernstyrelse och i Nordiska Postunionen (NPU). Medverkar i Europeiska Postkommittén inom Union Network Internationals (UNI) samt i arbetsgrupper i EUs Sociala Dialog.

2. Jag är mest intresserad av internationella frågor och chefs- och ledarskapsfrågor. Om inte vi jobbar över gränserna så gör i alla fall arbetsgivaren det.

Madelene Trolle, 34, domstolssekreterare (ST-Domstol, i FS sedan 1998):

1. Andre vice ordf ST-Domstol (nominerad till ordförande vid ombudsmötet 26 november). Studieorganisatör i sektionen Västra hovrättsområdet.

2. Fortsätta att arbeta för ändrat arbetssätt i förbundsstyrelsen: minimera arbetet i styrelserummet och mer aktivt arbeta ute i medlemsleden. Den stora frågan för ST är lönefrågan.

Lennart Grönberg, 49, utredningshandläggare (nyval):

1. Sektionsordf vid Rikspolisstyrelsen, förste vice ordförande i ST-Polisväsende. TCO-företrädare i en socialförsäkringsnämnd samt länsarbetsnämnd.

2. Driva frågan om ohälsan. Samverkan vill jag ha upp på dagordningen igen. Det är bra att FS förbättrar dialogen med de lokala fackliga företrädarna och medlemmarna.

Lars Hedin, 55, meteorologisk operatör (nyval):

1. Ordf i ST-SMHI och ordf i lokal vägsamfällighetsförening.

2. Verka för att FS tar fram bra ”everktyg”e för våra förtroendevalda. Vi måste satsa på den lokala fackliga verksamheten.

Annette Carnhede, förbundsordförande
Annette Carnhede, förbundsordförande
Siv Norlin, förste vice ordförande
Siv Norlin, förste vice ordförande
Tommy Aldvin, andre vice ordförande
Tommy Aldvin, andre vice ordförande

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA