En skissbild på den nya häktesbyggnaden.
Bild: Krook och Tjäder
En skissbild på den nya häktesbyggnaden.

Nytt häkte ger 80 jobb i Kristianstad

KRIMINALVÅRDEN2022-03-24

Kriminalvården inleder nu byggnationen av nya lokaler i Kristianstad, som bland annat ska inrymma 100 nya häktesplatser. Myndigheten räknar med att nyrekrytera 80 anställda.

Kriminalvårdens nya lokaler i centrala Kristianstad kommer att vara en del av ett nytt rättscentrum i Kristianstad. Projektet väntas stå klart 2024. Satsningen kommer att ge cirka 80 nya arbetstillfällen.

”Det är en rejäl kapacitetsökning för häktet i Kristianstad, vi går från 29 platser till 100, och vi är mycket glada. Därmed kommer vi också behöva 80 nya medarbetare på häktet. Både kriminalvårdare, men också säkerhetstekniker, servicetekniker, kockar, produktionsledare, sjuksköterskor och chefer”, framhåller kriminalvårdschef Richard Boström i ett pressmeddelande.

De nya lokalerna ska enligt pressmeddelandet underlätta för att bryta isoleringen, och kommer att innebära en mer anstaltslik gemensamhet, men också aktivitetslokaler för häktade med restriktioner. Avsikten är att Kriminalvården får tillgång till de nya lokalerna under våren/sommaren 2024.

”Kriminalvårdens satsning i Kristianstad ger viktiga tillskott av häktesplatser liksom moderna lokaler för frivård och transportverksamhet. Det nya huset och dess utformning förstärker också möjligheterna att arbeta återfallsförebyggande och därmed bidra till ett tryggare samhälle”, understryker Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA