Kriminalvårdens avdelningsdirektör Susanne Wedin klippte bandet vid invigningen av det nya häktet, i sällskap av regionchef Anna Lilja och kriminalvårdschef Anders Jansson.
Bild: Kriminalvården
Kriminalvårdens avdelningsdirektör Susanne Wedin klippte bandet vid invigningen av det nya häktet, i sällskap av regionchef Anna Lilja och kriminalvårdschef Anders Jansson.

Nytt häkte invigt i Ystad

KRIMINALVÅRDEN2023-08-30

Kriminalvården har invigt en ny häktesbyggnad på anstaltsområdet i Ystad. Det nya häktet har plats för 52 personer i 48 celler, och kommer att ta emot både manliga och kvinnliga intagna.

Enligt ett pressmeddelande från Kriminalvården kommer de första intagna att placeras i den nya byggnaden i början av september. Byggnaden ska enligt Kriminalvården vara anpassad för att bedriva modern häktesverksamhet och erbjuda medarbetarna en bra och säker arbetsmiljö.

”De nya platserna är ett mycket välkommet tillskott, såväl regionalt som nationellt, utifrån det mycket ansträngda platsläget som Kriminalvården befinner sig i”, framhåller kriminalvårdschef Anders Jansson i pressmeddelandet.

Den nya byggnaden innebär att antalet arbetstillfällen vid anstalten och häktet ökar från cirka 100 till 150. Rekryteringen har pågått parallellt under utbyggnaden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA