Mikael Hultqvist, vd för Serneke, Kriminalvårdens regionchef Per Björkgren, kriminalvårdschefen Arijana Rekic samt Specialfastigheters fastighetsområdeschef Tom Grundell tog ett första symboliskt spadtag när byggnationen av det nya häktet inleddes.
Bild: Bianca Tuula
Mikael Hultqvist, vd för Serneke, Kriminalvårdens regionchef Per Björkgren, kriminalvårdschefen Arijana Rekic samt Specialfastigheters fastighetsområdeschef Tom Grundell tog ett första symboliskt spadtag när byggnationen av det nya häktet inleddes.

Bygget av nytt häkte i Halmstad inlett

KRIMINALVÅRDEN2023-08-29

Kriminalvården har påbörjat byggnationen av ett nytt häkte vid den befintliga anstalten i Halmstad. Det nya häktet med 80 celler ska stå klart under 2026. Myndigheten räknar med att anställa ett 80-tal nya medarbetare.

Det nya häktet i Halmstad byggs inne på det befintliga anstaltsområdet, och kommer enligt ett pressmeddelande bland annat att innehålla 80 celler, besöksrum och promenadgårdar. Parallellt uppförs en ny personalbyggnad med omklädningsrum, träningslokal, matsal och terrass.

”Det har varit en lång process men nu är det dags att börja bygga. Att skapa fler häktesplatser, i regionen och i landet, är viktigt för att vi ska kunna klara vårt centrala uppdrag även i framtiden: Att ta emot häktade personer”, understryker Arijana Rekic, kriminalvårdschef i Halmstad, i pressmeddelandet.

De nya byggnaderna beräknas stå klara för invigning under 2026. De kommer då att bli arbetsplats för cirka 80 personer. Rekryteringen kommer att påbörjas redan under byggtiden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA