Bild: Getty Images.

Nytt råd ska stärka arbetet för att bekämpa mäns våld mot kvinnor

JÄMSTÄLLDHET2021-05-24
Jämställdhetsmyndigheten har tagit initiativ till ett strategiskt råd som ska stärka arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Åtta myndighetschefer ingår i det nya rådet.

I det nya rådet ingår cheferna för Jämställdhetsmyndigheten, Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Brottsförebyggande rådet, Kriminalvården, Skolverket, Socialstyrelsen, länsstyrelserna och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.

”Det sker mycket bra arbete mot mäns våld mot kvinnor inom olika myndigheter, men vi behöver göra mer och stärka samordningen. Syftet med det här rådet är att få en gemensam lägesbild och dra nytta av varandra, så att arbetet mot mäns våld mot kvinnor får ett högre tempo och blir mer effektivt”, kommenterar Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör Lena Ag beslutet i ett pressmeddelande.

Det nybildade rådet ska bidra till att stärka arbetet inom den tioåriga nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor.

”De här myndigheterna är strategiskt viktiga för att bekämpa brott och förebygga våldet. Vi behöver se var bristerna finns i dagens arbete och vad vi kan göra åt dem. På det sättet hoppas vi kunna bidra till att uppnå det jämställdhetspolitiska delmålet om att mäns våld mot kvinnor ska upphöra”, framhåller Lena Ag.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.