Också YouTube stängs i Turkiet

INTERNET2014-03-28
Den turkiska telekommyndigheten TIB blockerar nu också allmänhetens tillgång till YouTube. Stängningen kom sedan ett ljudklipp från ett hemligt säkerhetsmöte publicerats på webbplatsen.

Den turkiska regeringen beslutade på torsdagen att YouTube skulle stängas, skriver The Guardian. Beslutet kommer en vecka efter att mikrobloggen Twitter stängdes av och är ett led i en kampanj riktad mot alla sociala medier i Turkiet.

Beslutet att stänga YouTube kom bara timmar efter det att en ljudinspelning från ett hemligt möte mellan befattningshavare i regeringskansliet publicerats. I ljudklippet diskuteras eventuella militära åtgärder i Syrienkonflikten, skriver The Guardian.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.