Ökar kunskap om funktionshinder

KOMPETENS2012-10-17

Försäkringskassan drar igång ett stort projekt för att 6 800 anställda i välfärdssektorn i Stockholms län ska få stärkt kompetens att bemöta människor med funktionsnedsättning.

I dag drar Försäkringskassan igång projektet Consensio med en uppstartskonferens. Projektet ska pågå fram till sommaren 2014. Med finansiering av EU-medel från Europeiska socialfonden ska 6 800 anställda vid Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och länets kommuner lära sig mer för att förbättra bemötandet och öka samarbetet runt personer med funktionsnedsättning.

Flera utredningar har visat att personer med funktionsnedsättning inte bara efterfrågar ett bättre bemötande utan också ett bättre samarbete mellan olika myndigheter, skriver Försäkringskassan i ett pressmeddelande. Det är inte ovanligt att en enskild individ har mellan 20 och 80 kontakter med olika instanser kring sin funktionsnedsättning.

”Det är inte rimligt att man ska lägga ner så mycket tid som en till två dagar i veckan på kontakter med myndigheter. Vår förhoppning är att Consensio genom bättre kunskap och ett utökat samarbete ska förenkla och förbättra alla former av kontakter för personer med funktionsnedsättning”, säger projektledaren Kristian Lindström i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA