Ökat samarbete mellan EU och ILO

ARBETSMILJÖ2014-04-30
EU och den internationella arbetsorganisationen ILO ska öka sitt samarbete kring arbetsmiljön. Med intensifierat samarbete ska arbetet för bättre arbetsmiljö bli mer effektivt runt om i världen.

EUs jobbkommissionär László Andor och ILOs generaldirektör Guy Ryder har träffat en överenskommelse om att intensifiera organisationernas samarbete kring hälsa och säkerhet på jobbet. De vill förstärka synergieffekter och lyfta fram vikten av konsekvent arbete på global nivå för arbetsmiljöfrågor.

Överenskommelsen träffades i samband med en internationell konferens om arbetsmiljö i Bryssel på tisdagen. Konferensen genomfördes mot bakgrund av att någon i världen dör i en arbetsplatsolycka eller arbetsrelaterad sjukdom var femtonde sekund.

“Att förbättra hälsa och säkerhet I arbetslivet i alla länder är högt prioriterat för både ILO och oss. Redan nu genomför vi framgångsrikt gemensamma satsningar. Genom att intensifiera vårt samarbete kommer vi att bli mer effektiva i våra ansträngningar att förbättra hälsa och säkerhet i arbetslivet i världen”, säger László Andor i ett pressmeddelande.

Samarbetet ska särskilt inriktas på att öka fokus på arbetsmiljöfrågor i utvecklingsländer och förstärka utvecklingen av nya metoder att möta nya hot i takt med framväxten av ny teknik. De två organisationerna lyfter också fram vikten av yrkesinspektioner för att förebygga, ge rådgivning och upprätthålla gällande regler.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.