Oklart om framtiden för Posten på Arlanda

NYHET2004-04-06

De postanställda på Arlanda hade just fått besked om sin nya inplacering när de fick veta att Posten kanske måste flytta. Hyran kan bli för hög.

Vi har utgått från att Posten ska finnas kvar på Arlanda, förklarar Bosse Palmberg i STs sektionstyrelse.

– Men i förra veckan fick vi veta att de hyror som Luftfartsverket, tillsammans med sin samarbetspartner – det amerikanska bolaget NAP – begär är så höga att vi kanske måste flytta.

Bara en vecka tidigare hade 160 anställda fått besked om sin nya inplacering på Arlanda. Det skedde efter en omorganisation där personalstyrkan minskats med 90 personer.

– Tajmingen kunde inte ha varit sämre. Beskedet om att vi kanske inte kan vara kvar kom som en kalldusch, säger Bosse Palmberg.

Vid mötet mellan facken och arbetsgivaren förra veckan presenterade Posten en alternativ lösning.

– Det visade sig att Posten under en vecka skissat på sin alternativa plan utan att samverka med oss.

Bland alternativen finns möjligheten att flytta postverksamheten till Rosersberg i Märsta, till Uppsala eller till Årsta. Ett annat alternativ är att starta ett partnerskap med SAS.

– Men jag utgår från att Posten och Luftfartsverket kan komma överens så att verksamheten blir kvar här på Arlanda med postanställda, säger Bosse Palmberg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA