Olsson vill leda Arbetsförmedlingen

ARBETSFÖRMEDLINGEN2013-11-21

Arbetsmarknadsdepartementet har fått in 46 ansökningar till jobbet som ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen. En av de sökande är nuvarande tillförordnade generaldirektören Clas Olsson.

För en vecka sedan gick ansökningstiden ut till tjänsten som generaldirektör på Arbetsförmedlingen. Nuvarande tillförordnade generaldirektören Clas Olsson är en av de sökande, bekräftar Arbetsförmedlingens presstjänst.

Enligt arbetsmarknadsdepartementet har 46 ansökningar kommit in. Det är dubbelt så många som de 23 ansökningar regeringen hade att hantera förra gången man sökte generaldirektör till Arbetsförmedlingen 2008.

Den gången kunde medierna rapportera att både kanslichefen på Polisförbundet och vdn för S:t Eriks ögonsjukhus, Angeles Bermudez-Svankvist, hade sökt tjänsten.

Sedan dess har lagen ändrats så att det råder sekretess kring ansökningarna. Det är för att personer ska kunna söka jobbet utan att det blir offentligt.

Fler sökanden kan tillkomma, trots att ansökningstiden löpt ut, enligt Maria Hedin Nordling på Arbetsmarknadsdepartementet.

– Ärendet stängs inte förrän regeringen fattar beslut om att tillsätta ny generaldirektör, säger hon.

Hur många av de 46 som sökt på grund av uppmaningen från Facebookgruppen ”Nu söker vi jobbet som generaldirektör” är inte känt. Enligt gruppen är erfarenhet av egen arbetslöshet den främsta meriten för denna post.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA