På Arbetslivsinstitutetfortsätter arbetet som vanligt

VALET2006-09-18
Arbetslivsinstitutet är en av de myndigheter den borgerliga alliansen sagt att man ska lägga ner om man vinner valet. Någon närmare information har de anställda inte fått.

– Vi kör på som vanligt, säger Åsa Backman, som representerar ST på Arbetslivsinstitutet.

 

Arbetslivsinstitutet, Integrationsverket och Myndigheten för skolutveckling är myndigheter som valets segrare inte har mycket till övers för. Nerläggning och omorganisation väntar efter årsskiftet – åtminstone enligt de signaler alliansen gav före valet.

 

– Vi har känt oss hotade så länge och hört att man vill lägga ner oss. Vi har blivit vana att höra det. Men det finns inga konkreta förslag, säger Åsa Backman. 

 

Turbulensen var stor på Arbetslivsinstitutet under förra året i samband med utlokaliseringarna. Från början skulle verksamheten i Stockholm halveras – men så blev det inte i slutänden. Enligt Åsa Backman är de flesta ganska luttrade och vet att saker och ting kan hända under resans gång.

 

– Alla här är medvetna om hotet – men vi har stått inför så stora förändringar hela tiden. Man lär sig att hantera det med tiden. Vi arbetar med frågor som vi tycker är viktiga och som är viktiga också för den borgerliga alliansen.

 

Hon påpekar också att den nye generaldirektören Mikael Sjöberg har fört med sig ett klimat med stor öppenhet och snabb information till de fackliga organisationerna, och hon litar på att man snabbt kommer att bli informerade om det kommer fram konkreta förslag.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.