Pandemin tvingar SJ att dra ned

SPÅRTRAFIKEN2020-03-17
Den ökade frånvaron tvingar SJ att dra ned på trafiken över hela landet. Enligt ett pressmeddelande kommer trafiken att bli glesare på de flesta linjer, och trafiken på Köpenhamn och Oslo ställs in helt.

SJs verksamhet påverkas tydligt av myndigheternas rekommendation om att anställda ska stanna hemma vid förkylningssymtom för att minska smittspridning. Många medarbetare berörs av rekommendationerna på grund av sjukskrivning, karantän, vård av sjuka barn eller att förskolor är stängda, konstaterar SJ i pressmeddelandet.

Det innebär att SJ tvingas ställa in avgångar med start redan idag, tisdag. Trafiken kommer att glesas ut på i princip alla linjer, men ambitionen är att resenärerna ska påverkas så lite som möjligt. SJ erbjuder resenärer att åka med en annan avgång, och enligt SJ kommer det att finnas plats för alla som vill resa. Också servicen ombord på tågen kan påverkas av personalläget.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.