Pandemins effekter på myndigheter granskas

STATSFÖRVALTNING2021-10-28
Nu ska Ekonomistyrningsverket, ESV, granska hur coronapandemin har påverkat myndigheternas ordinarie verksamhet. Uppföljningen ska kartlägga bestående förändringar av verksamheten.

ESV har på eget initiativ startat en granskning av hur coronapandemin har påverkat myndigheternas ordinarie verksamhet och uppgifter. Uppföljningen utgår från en analys av utfallet av myndigheternas kostnader för 2020 och vilka kostnader som har ökat respektive minskat i jämförelse med tidigare år, skriver ESV i ett pressmeddelande.

ESV kommer under november att genomföra en myndighetsenkät om de förändrade kostnaderna, pandemins effekter på verksamheten och eventuella bestående verksamhetsförändringar. Inom ramen för uppföljningen kommer ESV också att intervjua ett tiotal myndigheter om vilka erfarenheter de tar med sig från pandemin.

Med uppföljningen vill ESV få en övergripande bild av hur myndigheterna själva ser på sin verksamhet framöver, om det finns några hinder för att permanenta nya arbetssätt och om det går att hitta goda exempel på hur myndigheterna hanterat pandemins utmaningar och möjligheter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.