Papper vinner över webben

POSTEN2008-05-20

Nästan nio av tio svenskar vill ha viktig information på papper i brevlådan. Det visar en undersökning som Posten låtit Sifo göra.

Tre av fyra internetanvändare sköter enligt Postens undersökning sina betalningar över internet. Men undersökningen visar att en överväldigande majoritet fortfarande vill få sina räkningar i skriftlig form. Av de tillfrågade säger 86 procent att det är viktigt att kunna få sina räkningar på papper direkt hem. Nästan lika många sparar också sina räkningar i pappersform.

”Undersökningen pekar tydligt på hur viktigt det fysiska brevet fortfarande är. I en tid då vi mest talar om elektronisk kommunikation står företag och myndigheter inför en stor utmaning. Det gäller för att förstå privatpersoners olika önskemål om hur de vill ta emot viktig information”, skriver Andreas Falkenmark vid Posten i ett pressmeddelande.

Enligt undersökningen vill de flesta själva få välja hur de blir kontaktade och valfriheten är viktig oavsett ålder och kön. Om företag och myndigheter ensidigt försöker bestämma, till exempel genom att slopa pappersalternativet, leder det till irritation hos mer än hälften av de tillfrågade.

Fördelarna med att få viktig information på papper är enligt undersökningen läsbarhet, överskådlighet, säkerhet och att det är enkelt att spara.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA