Passhandläggare bokade fejktider

POLISEN2017-10-02
Tre passhandläggare i Stockholm anmäls till Polisens personalansvarsnämnd för att ha bokat ett stort antal falska tider. Handläggarna har erkänt och skyller på stress.

I slutet av maj upptäcktes att ett stort antal tider för beställning av pass hade bokats vid en passexpedition i Stockholm, utan att någon utnyttjat tiderna. Vid en kontroll av tidsbokningssystemet visade det sig att tre passhandläggare gjort uppenbart felaktiga bokningar. Genom att skriva in telefonnummer som inte existerar gjorde handläggarna under en månad sammanlagt 1 100 falska bokningar.

Handläggarna, som alla erkänt, skyller de falska bokningarna på stress. De menar att de påtalat den pressade arbetssituationen för sina chefer utan att få gehör.

Polisregion Stockholm har anmält handläggarna till Polisens personalansvarsnämnd. Anmälaren menar att handläggarna bör åläggas disciplinpåföljd med motiveringen att de uppsåtligen åsidosatt sina skyldigheter i anställningen. På grund av omfattningen av de falska bokningarna anser regionen att påföljden inte kan stanna vid en varning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.