Paul Ronge tar tillbaka stämning

BEMANNING2014-02-13
PR-konsulten Paul Ronge har dragit tillbaka sin stämningsansökan mot Bemannia. Ingen av parterna vill lämna någon kommentar.

I höstas avslöjade Publikt att Bemannia anlitat PR-konsulten Paul Ronge för att få hjälp med att bemöta fackförbundet Unionens krav på miljonbelopp för brott mot kollektivavtalet. Planen var att genomföra en PR-kampanj som skulle få medier att skriva negativt om fackförbundet.

Men när Paul Ronge  inte fick betalt för sin faktura för  jobbet stämde han Bemannia inför tingsrätten. Det ledde till att Bemannias vd, Staffan Bruzelius, hotade med att i sin tur stämma Paul Ronge för brott mot tystnadsplikten.

Men nu har Paul Ronge dragit tillbaka sin stämningsansökan och målet är avskrivet. Om någon förlikning eller uppgörelse skett vill varken Paul Ronge eller Staffan Bruzelius svara på.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.