Pengar till kriminalvården redan intecknade

NYHET2004-04-16

Att kriminalvården får 200 miljoner kronor i vårbudgeten är ingen nyhet, enligt STs avdelningsordförande. Pengarna är redan intecknade.

Igår deklarerade regeringen att kriminalvården ska få 200 miljoner kronor för att bygga ut antalet platser. Men enligt Sven-Erik Larsson, ordförande för ST inom kriminalvården, är pengarna redan intecknade – för att skaffa fram nya anstaltsplatser.

– Det här är ett sätt för regeringen att rädda ansiktet. Vi har haft underskott i budgeten i fem, sex år. Nu var regeringen tvungen att göra något för att vi inte skulle överskrida våra budgetramar.

Inom kriminalvården har tillskottet varit känt sedan årsskiftet.

– Men egentligen är det inget tillskott, utan ett sätt att förbättra de röda siffrorna, menar Sven-Erik Larsson.

Så trots att antalet fångar ökar kvarstår kravet på att budgeten ska vara i balans år 2006. Det innebär att kriminalvården måste spara 400 – 500 miljoner kronor. Och då är de ”nya” pengarna inräknade.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA