Bild: Mostphotos

Permitterad personal går upp i tid

SPÅRTRAFIK2020-05-07
Drygt en fjärdedel av de 1 400 anställda som korttidspermitterats av SJ under coronapandemin ska gå upp i tid igen. Bolaget vill förbereda sig för en ökad efterfrågan på att resa med tåg, rapporterar Sveriges Radio.

För en månad sedan korttidspermitterade SJ 1 400 anställda. De flesta av dem arbetar i dagsläget 40 procent, uppger Sveriges Radio. Nu ska 400 av dem gå upp i arbetstid igen.

”Vi kanske tog i lite väl mycket när det gäller främst produktionspersonal och då pratar jag om lokförare, tågvärdar och personal som jobbar inom depåverksamhet”, säger SJ:s presschef Tobbe Lundell till Sveriges Radio.

Anledningen till att bolaget behöver personalen på plats under fler timmar är att man vill förbereda sig för en ökad efterfrågan på tågresor, enligt Tobbe Lundell.

Spårtrafiken, och däribland SJ, har som Publikt tidigare skrivit om rapporterat en kraftigt minskad nedgång när det gäller efterfrågan på biljetter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.