Planer på nytt häkte i Skövde

KRIMINALVÅRDEN2024-06-13

Kriminalvården siktar på att bygga ett nytt häkte i Skövde med 100 till 150 platser. Det skulle enligt myndigheten innebära cirka 190 nya jobb.

Kirminalvården utreder möjligheten att öppna ett nytt häkte i Skövde. Det skulle kunna ge mer än 110 nya arbetstillfällen, skriver myndigheten i en text på sin webbplats. Samtidigt skulle också Kriminalvårdens transporttjänst behöva utöka med cirka 80 nya anställda.

”Förutom att vi nästan kan fyrdubbla antalet häktesplatser, så är det också bra att vi kommer närmare Skaraborgs tingsrätt. Även polisområde Skaraborg utgår från Skövde. Det pågår också en stor utbyggnad av anstaltsverksamheten i Mariestad, och på det här sättet minskar vi rekryteringstrycket där och ökar våra möjligheter att kompetensförsörja ett större häkte”, kommenterar regionchef Fredrik Lundberg myndighetens planer.

Ett nytt häkte i Skövde skulle kunna avlasta häkten i andra delar av region Väst, som Uddevalla och Göteborg.

”Kriminalvården är pressad och vi behöver få fram många nya platser under de kommande åren, både regionalt och nationellt. Samtidigt känns det positivt att myndigheten kan vara en tillväxtmotor som skapar nya jobb”, framhåller Fredrik Lundberg.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA