Polisen åtalsanmäls för arbetsmiljöbrott

POLISEN2023-12-08

Arbetsmiljöverket åtalsanmäler Polismyndigheten för misstänkt brott mot arbetsmiljölagen i samband med polismästaren Mats Löfvings död, rapporterar Svenska Dagbladet.

Den tidigare polismästaren Mats Löfving hittades i februari i år död i sin bostad i Norrköping. Dödsfallet inträffade några timmar efter att den externe utredaren Runar Viksten i samband med en presskonferens sagt att Mats Löfving varit jävig i fyra fall och att rikspolischefen borde överväga att skilja honom från hans anställning. 

Efter dödsfallet inledde Arbetsmiljöverket ett tillsynsärende. Utredningen resulterade i ett krav på att Polismyndigheten skulle ta fram en åtgärdsplan, eftersom stora brister framkommit. Polismyndigheten har lämnat förslag på åtgärder och ärendet avslutades nyligen, skriver Svenska Dagbladet. 

Åtalsanmälan kommer nu enligt Svenska Dagbladet att hanteras av Polisens avdelning för särskilda utredningar, SU. Själva anmälan är enligt tidningen belagd med sekretess. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA