Postanställda riskerar sänkta löner

NYHET2004-02-10

Några av de anställda på Postens huvudkontor riskerar att få en lönesänkning om två år.

När 1250 tjänster på Postens huvudkontor ska minskas till 1000 tjänster måste flertalet av de berörda söka de tjänster som finns kvar. Det kan innebära en lönesänkning för dem som får en tjänst med lägre lön än tidigare.

De första två åren täcks mellanskillnaden mellan den gamla och den nya lönen av ett inkomsttrygghetsavtal. Men avtalet gäller bara i två år.

För dem som fyllt 55 år eller har jobbat minst 10 år inom koncernen fortsätter avtalet att gälla.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA