Posten inför nytt tillägg för paket till glesbygd

POSTNORD2023-03-28

Postnord kommer 2 maj att införa ett extra tillägg för två kategorier av paket till glesbygden, rapporterar Dagens Nyheter. Varje paket som delas ut i glesbygd kommer att kosta ytterligare en krona och femtio öre.

Det nya glesbygdstillägget införs 2 maj i år. Det gäller pakettyper som levereras till mottagarens postlåda. Prishöjningen berör ungefär 2 500 postnummer. Enligt Karolina Wikander, chef för Postnords affärsområde e-handel, att det är kostnaderna för att dela ut paket i områden med låga utdelningsvolymer som ligger bakom kostnadstillägget.

”Orttillägg gäller redan Postnords övriga paket och palltjänster till konsument. Med den här förändringen gäller den alla paket som levereras hem till konsument, också Mypack Home small och varubrev”, skriver hon i ett mejl till Dagens Nyheter.

Postnord hoppas att det relativt modesta prispåslaget ska göra att privatpersoner och andra verksamma i området inte ska drabbas nämnvärt av förändringen. Tillägget täcker enligt Karolina Wikander inte fullt ut för de ökade kostnader som Postnord har för utdelning av paket i glesbygd.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Posten Postnord
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA