Posten lägger ned personalpool

POSTEN2007-10-23

Posten vill lägga ned sin personalpool om drygt ett år. ST-avdelningen ser inga möjligheter att rädda den.

–Jag tycker att det är synd, för idén är alldeles utmärkt. Men när det inte går att förse folk med arbetsuppgifter fungerar det inte, säger STs avdelningsordförande Kjell Strömbäck.

ST Press berättade nyligen att Postens så kallade resurspool inte fungerar som tänkt. Poolen skapades för några år sedan, och i den ingår ett hundratal anställda som är över 58 år och har blivit av med sina ordinarie arbeten på grund av neddragningar i Posten.

Men vissa enheter och bolag i koncernen har valt att i stället anlita bemanningsföretag för tillfälliga inhopp, och det har bidragit till att det har varit svårt att hitta arbete till personalen i poolen.

Nu vill Postens ledning lägga ned poolen vid årsskiftet 2008– 09. De anställda ska få välja mellan avtalspension, annat jobb i Posten eller uppsägning. En kartläggning pågår om önskemålen.

Över hälften är i dag knutna till Svensk Kassaservice, ett företag som upphör i slutet av 2008. ST-avdelningen har avtalat om villkoren för dess anställda.

–Och vi förutsätter att samma spelregler kommer att gälla för poolpersonal som varit länge på Svensk Kassaservice, säger Kjell Strömbäck.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA