Näthandeln av julklappar förväntas öka så att var tredje julklapp köps via webben, spår Postnord. Nu anställer företaget extra för att klara julruschen.
Bild: Getty Images
Näthandeln av julklappar förväntas öka så att var tredje julklapp köps via webben, spår Postnord. Nu anställer företaget extra för att klara julruschen.

Postnord anställer tusentals inför julruschen

POSTNORD2017-11-17

Det kommer att handlas julklappar på nätet som aldrig förr, åtminstone om Postnord får rätt i sina bedömningar. Nu tar det statliga företaget in omkring 2 800 extra anställda för att klara av att hantera julruschen.

Varannan svensk kommer att köpa julklappar på nätet i år. Den ökande e-handeln gör att var tredje julklapp kommer att näthandlas, spår Postnord i ett pressmeddelande.

För att hjälpa tomten på traven ska Postnord nu anställa 2 800 extra medarbetare. Företaget ska också sortera paket på söndagar, göra leveranser till postombud i storstadsområdena på lördagar och börja med hemleveranser av paket på lördagar, enligt pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.