Postnord varslar 200 anställda om uppsägning

POSTNORD2023-01-19

200 tjänster inom administration och försäljning försvinner när Postnord omorganiserar. Dessutom tvingas samtliga anställda som jobbar inom området att söka om sina tjänster.

Varslet kommer till följd av en ny organisation som Postnord Sverige lanserade tidigare i veckan. Bolaget delas där in i tre olika affärsområden.

Beslutet innebär också att samtliga anställda som arbetar med administrativa tjänster eller försäljning får söka om sina tjänster i den nya organisationen, skriver Aftonbladet som var först med att rapportera om varslet.

Kvar i den nya organisationen för administration och försäljning finns 1 500 tjänster, vilket innebär att 200 tjänster i den nuvarande organisationen försvinner.

Totalt arbetar 21 000 anställda inom Postnord Sverige. Inga brevbärare berörs av beskedet.

Presschefen Anders Porelius på Postnord Sverige går i intervjun med Aftonbladet inte in på vilka konsekvenser neddragningen kommer att få.

”Rent konkret vad det innebär för verksamheten är att det blir en minskning med 200 tjänster. Det berör inga brevbärare eller andra inom produktionen. Det här är inom administrativa funktioner”, säger Anders Porelius till Aftonbladet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Postnord
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.