Pressad personal utlovas hjälp

LÄNSSTYRELSEN2014-05-26

Huvudskyddsombudet vid Länsstyrelsen i Västra Götaland kräver att ledningen tar in företagshälsovården för att undersöka bemanning, arbetsmängd, arbetstidsuttag och eventuella stressymptom hos de anställda på personalenheten.

Enligt skrivelsen är arbetsläget på enheten så ansträngt att två personer sjukskrivits och tre sagt upp sig de senaste tio månaderna. Detta i en arbetsgrupp på åtta personer.

”Informationen från personalen på enheten är att det saknas ett tydligt ledarskap, att det har varit personalbrist under lång tid samt att den psykosociala miljön inte har fungerat”, summerar huvudskyddsombudet.
Länsstyrelsens personalchef Jan Carlsson medger utan omsvep att enheten haft bekymmer under lång tid.

– Det har varit brister och kritik mot mig i mitt ledarskap, men det har också varit problem i relationerna i gruppen. Vi har fått hjälp av en psykolog från företagshälsovården, och det har lett till bättre relationer i arbetsgruppen.

Enligt Jan Carlsson har ledningen nu gett företagshälsovården i uppdrag att arbeta vidare med arbetsmiljön på personalenheten. Länsstyrelsen har också godkänt att enheten får göra en ersättningsrekrytering som legat vilande i väntan på en omorganisation.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA