Publikt kan vinna priser

JOURNALISTIK2020-09-17
Bästa digitala satsning, bästa illustration och bästa redigering – Publikt har möjlighet att vinna tre utmärkelser när Fackförbundspressens journalistpriser delas ut 1 oktober.

Fackförbundspressens journalistpriser går till 2019 års bästa journalistiska insatser i åtta olika prisklasser. I tre av dessa har Publikt nominerats:

  • Bästa redigering: ”Morot som motiverar” i Publikt nr 2/2019, redigerare Lotta Lundin.
  • Bästa illustration: ”Krävande kontakter kan pröva tålamodet”, i Publikt nr 4/2019, illustratör Lotta Sjöberg.
  • Bästa digitala satsning, som belönar det bästa och mest innovativa sättet att använda nätets möjligheter för facklig journalistik: För redaktionens arbete med ”listjobb” – kartläggningar som innehåller listor där läsarna kan hitta sin egen arbetsplats och jämföra den med andra.

Publikts chefredaktör Alexander Armiento är jätteglad över nomineringarna.

– De är ett kvitto på att Publikt är en kvalitetsprodukt med väldigt duktiga medarbetare som gör ett starkt journalistiskt arbete. Det är roligt att vi uppmärksammas för både form och innehåll, säger han.

Fackförbundspressens journalistpriser delas ut av föreningen Fackförbundspressen som samlar tidningar utgivna av organisationer inom LO, Saco och TCO som har en redaktionellt självständig ställning. Föreningen arbetar för att stärka intresset för fackförbundspressens journalistik och för att ge den större genomslag i samhällsdebatten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.