Räddningsskolan i Sandö får vara kvar

MSB2016-10-25
Räddningsskolan Sandö i Ångermanland kommer att drivas vidare. Därmed räddas ett hundratal jobb inom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, skriver lokala medier.

MSBs generaldirektör Helena Lindberg har beslutat att myndigheten ska behålla båda de två räddningsskolorna, i Sandö och i skånska Revinge. Trots att myndigheten inte fick det extra anslag i budgeten som begärts:

”Vi behöver skolorna, men jag kan inte lova något mer än under den tiden jag själv är kvar som generaldirektör”, säger Helena Lindberg till Allehanda.

MSB begärde 35 miljoner kronor i extra anslag för åren 2017-2019. Men trots att regeringen inte sköt till några mer pengar har alltså MSB bestämt sig för att låta bägge räddningsskolorna finnas kvar. Beslutet innebär också att både räddningsgymnasiets och Folke Bernadotte-akademiens framtid i Sandö gynnas, skriver Allehanda.

Beslutet beror bland annat på omvärldsförändringar. Flyktingkris, tydligare hotbild mot Sverige och klimatförändringarna är företeelser som har visat på behovet av två räddningsskolor också i framtiden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

MSB Krisberedskap
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.