Regeringen fick bakläxa om AF

ARBETSFÖRMEDLINGEN2015-02-13
Riksdagen vill tvinga regeringen att slutföra utredningen om Arbetsförmedlingen. En majoritet i riksdagen röstade i går för ett tillkännagivande till regeringen om att utredningen ska återupptas senast 15 april.

Regeringen beslutade i januari att avbryta utredningen om Arbetsförmedlingen. Nu har riksdagens majoritet röstat för att utredningen ska återupptas. Bakom beslutet står de fyra allianspartierna och SD.

”En av de största utmaningarna inom arbetsmarknadspolitiken är att få en väl fungerande Arbetsförmedling. I dag finns det brister i effektivitet, kontroll och måluppfyllelse”, skrev arbetsmarknadsutskottet i det betänkande riksdagsmajoriteten röstade igenom.

Beslutet innebär att riksdagen begär att regeringen återupptar den utredning om Arbetsförmedlingen som alliansregeringen tillsatte under förra året. Enligt riksdagsbeslutet ska utredningen arbeta enligt de direktiv den förra regeringen beslutade om.

I samband med att utredningen lades ned i mitten av janauri sade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, S, till Publikt att hon ansåg att den hade satt Arbetsförmedlingen i vänteläge.

– Det är problematiskt att styra myndigheter genom att tillsätta statliga utredningar, menade hon.

Enligt Ylva Johansson hade Allianspartierna tillsatt utredningen för att de inte var överens om vad de skulle göra med Arbetsförmedlingen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.