Regeringen vill ha tio nya servicekontor

BUDGETEN2017-09-07
Regeringen vill lägga 1,2 miljarder kronor på satsningen ”Hela Sverige” i den kommande höstbudgeten. I förslaget ingår bland annat inrättandet av tio nya servicekontor.

De nya servicekontoren – där medborgarna ska få tillgång till Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket – ska etableras i socialt utsatta områden och i landsbygdsregioner som idag saknar servicekontor, uppger regeringen i ett pressmeddelande.

Under nästa år lägger regeringen 80 miljoner kronor på de nya kontoren som ska vara på plats sommaren 2018. Investeringen utökas sedan till 185 miljoner fram till 2021.

Detta är en del av en större satsning som regeringen kallar ”Hela Sverige”.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.