Regler om visstid ändras inte

ARBETSRÄTT2013-01-16
Regeringen kommer inte att ta bort möjligheten att stapla flera visstidsanställningar på varandra. Det skulle hota jobben, enligt arbetsmarknadsminister Hillevi Engström. Ett lågvattenmärke, säger TCOs Eva Nordmark.

EU-kommissionen påtalade för drygt två år sedan att Sveriges regler för visstidsanställningar är för vidlyftiga och inte uppfyller kraven i EUs direktiv om visstidsarbete. Anmälan hade gjorts av TCO, som redan innan reglerna infördes varnade för att de stod i strid med EU-rätten. Olika typer av visstidsanställningar kan staplas på varandra under många år, vilket inte är tillåtet enligt EUs direktiv.

Efter påpekandena från kommissionen utarbetade arbetsmarknadsdepartementet ett förslag 2011 och ett annat 2012, men båda sågades av remissinstanserna och regeringen valde att inte gå vidare med dem.

Och nu deklarerar arbetsmarknadsminister Hillevi Engström i en intervju att regeringen inte planerar att lägga fram ett nytt förslag. ”Att minska möjligheten till visstidsanställningar skulle allvarligt försämra läget på arbetsmarknaden och riskera många jobb”, säger hon till TT.

Det argumentet är ett lågvattenmärke i debatten, anser TCOs ordförande Eva Nordmark. Hon understryker att Sverige måste agera, eftersom det pågår ett fördragsbrottsärende där Sverige kan dras inför EU-domstolen.

”När nu regeringen inte tänker göra det ligger bollen hos riksdagens arbetsmarknadsutskott. Vår förhoppning är en bred parlamentarisk uppgörelse som ger stabila spelregler”, säger hon i ett pressmeddelande.

TCO skickade i oktober ett brev i frågan till alla riksdagsledamöter. TCO har ett eget förslag till lösning, som innebär att man sätter ett tak på sammanlagt tre år i olika typer av visstidsanställningar under en femårsperiod.
 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsrätt
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.