Rekryterar 80 IT-specialister

FÖRSÄKRINGSKASSAN2010-03-22

Försäkringskassans IT-avdelning ska nyanställa ett 80-tal medarbetare. Meningen är att dra ner antalet inhyrda konsulter för att spara och för att säkra intern IT-kompetens.

Av Försäkringskassans cirka 12 500 medarbetare är knappt 800 sysselsatta inom IT. Av dem arbetar drygt 500 i Sundsvall. Nu gör myndigheten en offensiv för att rekrytera fler fast anställda IT-experter för att på så sätt minska kostnaderna för inhyrda konsulter.

”Vi har en del utmaningar framför oss och vill nu se till att ha egen personal inom de nyckelfunktioner som kommer att arbeta med utvecklingen av våra framtida tekniker och tjänster”, säger Stefan Olowsson, IT-direktör på Försäkringskassan, i ett pressmeddelande.

De nya tjänsterna kommer att hamna främst i Sundsvall, men också i Luleå, Kalix, Karlskrona, Söderhamn och Stockholm kommer nya medarbetare att rekryteras.

”Vi har valt att göra en stor samlad rekryteringssatsning inom IT vid ett tillfälle, så att vi kan ta emot dessa nya medarbetare och introducera dem utifrån ett nytt gemensamt introduktionsprogram”, säger Stefan Olowsson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA