Rekryterar 80 IT-specialister

FÖRSÄKRINGSKASSAN2010-03-22
Försäkringskassans IT-avdelning ska nyanställa ett 80-tal medarbetare. Meningen är att dra ner antalet inhyrda konsulter för att spara och för att säkra intern IT-kompetens.

Av Försäkringskassans cirka 12 500 medarbetare är knappt 800 sysselsatta inom IT. Av dem arbetar drygt 500 i Sundsvall. Nu gör myndigheten en offensiv för att rekrytera fler fast anställda IT-experter för att på så sätt minska kostnaderna för inhyrda konsulter.

"Vi har en del utmaningar framför oss och vill nu se till att ha egen personal inom de nyckelfunktioner som kommer att arbeta med utvecklingen av våra framtida tekniker och tjänster", säger Stefan Olowsson, IT-direktör på Försäkringskassan, i ett pressmeddelande.

De nya tjänsterna kommer att hamna främst i Sundsvall, men också i Luleå, Kalix, Karlskrona, Söderhamn och Stockholm kommer nya medarbetare att rekryteras.

"Vi har valt att göra en stor samlad rekryteringssatsning inom IT vid ett tillfälle, så att vi kan ta emot dessa nya medarbetare och introducera dem utifrån ett nytt gemensamt introduktionsprogram", säger Stefan Olowsson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.