Bild: Roland Magnusson/Mostphotos

Riksrevisionen granskar ändringsbudgetar

STATSBUDGETEN2021-08-25
Riksrevisionen planerar att göra en specialgranskning av hur regeringen hanterat extra ändringsbudgetar under pandemin. Granskningen ska fokusera på om regeringen hanterat sina befogenheter ansvarsfullt.

I ett pressmeddelande konstaterar Riksrevisionen att det har varit viktigt med snabba statliga åtgärder för att dämpa effekterna av covid-19, inte bara för enskilda personer, organisationer och företag, utan också för samhällsekonomin i stort. Men det är också regeringens ansvar att se till att budgetprocessen fungerar väl och att beslutade anslag uppfattas som bindande.

Därför planerar Riksrevisionen att granska regeringens hantering av extra ändringsbudgetar under pandemin, med särskilt fokus på om regeringen använt sina befogenheter på ett ansvarsfullt sätt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.