Riksrevisionens kontor i Karlstad läggs ned

RIKSREVISIONEN2015-04-22

Riksrevisionens kontor i Karlstad läggs ned. De elva anställda erbjuds i stället arbete i Stockholm eller Uppsala. ”De är såklart nedstämda, arbetsmarknaden är svår”, säger Ingvar Önnhage, ordförande för ST inom Riksrevisionen.

– Det kom som en blixt från klar himmel, säger Ingvar Önnhage, som igår avslutade förhandlingarna om nedläggningen.

I senaste numret publicerade Publikt en stor kartläggning över hur statliga myndigheter lägger ned sina lokala kontor. Nu kan ytterligare ett kontor läggas till listan, Riksrevisionens lokalkontor i Karlstad, som läggs ned i juli 2016. På kontoret arbetar elva personer och de erbjuds att i stället arbeta på lokalkontoret i Uppsala eller i Stockholm.

– De flesta uttrycker att det är svårt att flytta. De är djupt rotade i Karlstad med familj, släkt och vänner, säger Ingvar Önnhage.

Förutom de elva berörda har Riksrevisionen också tre anställda som bor i Karlstad, som har haft möjlighet att arbeta på lokalkontoret när de inte reser i tjänsten eller arbetar i Stockholm.

– Där måste vi hitta en lösning eftersom hyreskontraktet på lokalen kommer att sägas upp.

Kontoret i Karlstad har varit inriktat på att granska myndigheter inom arbetsmarknads- och försvarsområdet. Nedläggningen av kontoret är en följd av att flera av dessa myndigheter har lagts ned.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA