"Sämsta budet hittills"

AVTAL2004-06-21

– Provocerande! säger STs förhandlingschef Johan Tengblad om Arbetsgivarverkets avtalsyrkanden. De innehåller idel försämringar vad gäller löner, pensioner och trygghet.

Johan Tengblad är mycket upprörd och spar inte på orden. Han väntar den svåraste avtalsrörelsen på mycket länge. Enligt honom är det fråga om ett systemskifte.

–Inget sägs om hur stora löneökningarna ska bli eller vilka som ska få dem.

Istället vill Arbetsgivarverket ha sifferlösa löneavtal, inga individgarantier och att arbetsgivaren ska bestämma den anställdes lön.

Ytterligare försämringar som Arbetsgivarverket föreslår gäller trygghetsavtalet. De som riskerar att förlora jobbet ska få sämre hjälp med att hitta ett nytt jobb och även få lägre ersättningar.

–Arbetsgivarverkets motivering att försämringarna ska ”stärka arbetslinjen” håller inte. Påståendet är inte bara osant, det är hyckleri, fortsätter Johan Tengblad.

Arbetsgivarverket vill också försämra i pensionsavtalet. Man vill till exempel höja pensionsåldern för flygtrafikledare till 61 år.

–Ett pensionsavtal ska vara ett långt avtal och vårt PA 03 har funnits i bara ett år. Att nu komma med en ändring av en fråga som parterna redan varit överens om… Upprörande!, säger Johan Tengblad.

Dessutom vill man öka arbetstiden för affärsverkens anställda under sommaren. Det innebär att deras möjlighet att ta sommarsemester skulle minska.

–Så vitt jag vet är innehållet i Arbetsgivarverkets yrkanden det sämsta som föreslagits av en arbetsgivare i årets avtalsrörelse.

Det är än märkligare, menar Johan Tengblad, efter statsrådet Gunnar Lunds uttalande för några månader sedan. Denne förklarade då att staten ska vara ett föredöme som arbetsgivare och ha de bästa arbetsplatserna.

...och det här vill ST

Offentliganställdas förhandlingsråd, OFR, där ST ingår, har följande avtalsyrkanden på myndighetsområdet:

Likvärdig löneutveckling med den privata sektorn.

En lägsta garanterad löneutveckling.

Kollektivavtalsreglerad möjlighet för de anställda att själva förhandla om lönen i lönesättningssamtal.

Betydelsen av det goda ledarskapet ska skrivas in i avtalet.

Föräldralediga och sjukskrivna ska omfattas av lokala löneförhandlingar.

Det ska finnas planer både för hur arbetet ska kunna förenas med familjeliv och för kvinnors karriärutveckling.

Löneglappet ska rättas till mellan försäkringskassorna och övriga staten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Löner ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA