Sänkt avgift har lockat få

A-KASSAN2014-08-27
Den kraftiga sänkningen av medlemsavgiften till a-kassan har inte lett till någon ökning av andelen arbetstagare som är medlemmar i någon a-kassa, uppger SVT.

Förra årsskiftet genomfördes en kraftig sänkning av a-kasseavgiften. För många a-kassor innebar det att avgiften sjönk med flera hundra kronor i månaden, till ungefär samma nivå som innan regeringen höjde kostnaden 2007. Men det har inte lett till någon större återströmning av medlemmar till a-kassorna. Sedan årsskiftet har 15 000 fler anslutit sig, enligt Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen IAF. Det kan jämföras med de omkring 400 000 som lämnade 2007.

”Det är en liten besvikelse. Vi hade räknat med en kraftigare medlemstillströmning. Ett skäl är att villkoren för att få a-kassa är lika dåliga eller till och med sämre än 2007”, säger Melker Ödebrink, kanslichef för Arbetslöshetskassornas samorganisation till SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.