Satsning mot arbetsskador hos kvinnor

REGERINGEN2011-05-13
Regeringen ger Arbetsmiljöverket drygt 20,5 miljoner kronor för att genomföra ett projekt för ökad kunskap om kvinnors arbetsmiljö och bättre tillsynsarbete.

Arbetsmiljöverket får regeringens uppdrag att utveckla och genomföra särskilda insatser för att förebygga att kvinnor slås ut från arbetslivet på grund av arbetsmiljörelaterade problem. Avsikten är att ge en ökad kunskap om kvinnors arbetsmiljö och ta fram bättre metoder för att i tillsynsarbetet uppmärksamma risker för belastningsskador.

”Fler kvinnor än män tvingas att avsluta sina arbetsliv i förtid på grund av hälsoskäl. I förlängningen innebär det lägre pensioner och sämre möjligheter för kvinnor att försörja sig själva. För mig är det mycket viktigt att vi nu tar tag i frågan om kvinnors belastningsskador”, säger arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, M, i ett pressmeddelande.

I uppdraget till Arbetsmiljöverket ingår kunskapsinhämtning, information, utbildning av inspektörer samt genomförande av en nationell tillsynsaktivitet. Uppdraget ska vara genomfört 2014 och fokusera på att förebygga förslitningsskador på grund av felaktig arbetsbelastning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.