Servicekontor samlokaliseras med kommunen

STATENS SERVICECENTER2023-08-25

Statens servicecenter flyttar ihop med det kommunala medborgarkontoret i Rinkeby i västra Stockholm. Det innebär att besökare där kan få hjälp med ärenden som rör Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Statens servicecenter har sedan tidigare regeringens uppdrag att öppna ett servicekontor i Rinkeby. I väntan på att den etableringen blir verklighet innebär det nya samarbetet med kommunen att privatpersoner och företagare kan få hjälp med digitala tjänster, att fylla i blanketter och få svar på frågor på plats i Rinkeby.

”Vi vet att många Rinkebybor idag besöker våra andra servicekontor i Stockholm. Nu kan de hitta Statens servicecenter på hemmaplan”, konstaterar regionchef Maria Uddin Åkeson i ett pressmeddelande.

Statens servicecenter understryker i pressmeddelandet att samlokaliseringen med medborgarkontoret är en tillfällig lösning till dess att det permanenta servicekontoret finns på plats.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA