SiS bygger nytt i Hässleholm

SIS2016-12-02
Statens institutionsstyrelse, SiS, bygger ett nytt ungdomshem i Hässleholm. När det står klart kommer närmare 80 personer att nyanställas.

I samband med nybyggnationen kommer antalet platser på SiS ungdomshem i Hässleholm att utökas från 18 till 40-45 platser. När den nya byggnaden tas i bruk kommer SiS verksamhet i Perstorp att omlokaliseras till Hässleholm.

Enligt SiS har socialtjänstens efterfrågan på platser aldrig varit så hög som nu. Myndigheten arbetar därför med att öka kapaciteten över hela landet. 

”Att bygga ut institutionen i Hässleholm är lämpligt av flera anledningar. Verksamheten är etablerad i samhället och väl fungerande. I Hässleholm med omnejd finns också goda möjligheter att rekrytera personal med rätt kompetens”, skriver generaldirektör Kent Ehliasson i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.