SiS bygger nytt i Hässleholm

SIS2016-12-02

Statens institutionsstyrelse, SiS, bygger ett nytt ungdomshem i Hässleholm. När det står klart kommer närmare 80 personer att nyanställas.

I samband med nybyggnationen kommer antalet platser på SiS ungdomshem i Hässleholm att utökas från 18 till 40-45 platser. När den nya byggnaden tas i bruk kommer SiS verksamhet i Perstorp att omlokaliseras till Hässleholm.

Enligt SiS har socialtjänstens efterfrågan på platser aldrig varit så hög som nu. Myndigheten arbetar därför med att öka kapaciteten över hela landet.

”Att bygga ut institutionen i Hässleholm är lämpligt av flera anledningar. Verksamheten är etablerad i samhället och väl fungerande. I Hässleholm med omnejd finns också goda möjligheter att rekrytera personal med rätt kompetens”, skriver generaldirektör Kent Ehliasson i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.