Ungdomshem får extra pengar i vårbudgeten

SIS2017-04-06
Statens institutionsstyrelse, SiS, får 65 miljoner kronor i tillskott i vårbudgeten. Det extra tillskottet ska skapa möjligheter att fortsätta att bygga ut antalet platser i ungdomshem för att möta efterfrågan.

Det är just nu mycket stor efterfrågan på platser inom ungdomsvården. Var tredje pojke inom SiS ungdomsvård var ensamkommande under 2016. Samtidigt ökar barnkullarna i de aktuella åldersgrupperna. Detta har lett till att andelen pojkar som SiS kunnat placera omgående minskat för tredje året i rad, skriver SiS i ett pressmeddelande:

”Jag ser det som en bekräftelse på SiS viktiga samhällsuppdrag att hjälpa ungdomar som har betydande svårigheter att förändra sina liv”, skriver SiS generaldirektör Kent Ehliasson i pressmeddelandet.

Redan i budgeten inför 2017 ökades anslaget till SiS med 40 miljoner kronor Nu vill regeringen tillsammans med Vänsterpartiet satsa ytterligare 65 miljoner kronor i vårbudgeten för att möta behovet av vårdplatser för barn, unga och vuxna som har behov av insatser från SiS.

”Människor som behöver komma bort från till exempel missbruk och kriminalitet måste få rätt insatser i tid. Det är fortfarande hög efterfrågan på vårdplatser på Statens institutionsstyrelse. Den här satsningen kommer ge SiS bättre förutsättningar att bereda vård till de som har det behovet”, skriver barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.