Bild: Mostphotos

SiS-hem JO-anmält för bristande covid-hantering

SIS2021-01-22
Statens institutionsstyrelses ungdomshem Sundbo utanför Fagersta har JO-anmälts för bristande hantering av risken för covid-19-smitta. Enligt anmälan får personalen inte tillgång till lämplig skyddsutrustning och tvingas gå mellan bekräftat smittade ungdomar och friska.

Anmälaren skriver till JO att personalen på Statens institutionsstyrelses, SiS, hem utanför Fagersta tvingas dela på skyddsvisir och återanvända munskydd, om de ens finns tillgängliga. Dessutom jobbar personalen både med smittade och friska ungdomar.

”Personal skickas runt på olika avdelningar och även om de arbetat med ungdomar som har Covid-19 så kan de nästa dag jobba på en avdelning utan Covid-19”, står det i anmälan.

Detta påverkar såväl ungdomarna som deras familjer och personalen som är oroliga över att gå till arbetet, skriver anmälaren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Peter Mats Grönkvist (ej verifierad) tors, 01/28/2021 - 17:14
Det stämmer till 110%. Jag jobbar på samma inst.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.