SJ bryter med Öresundståg

SPÅRTRAFIKEN2022-04-25
SJ och Öresundståg har kommit överens om att avbryta sitt samarbete om underhåll av fordon i förtid. Parterna är eniga om att det är den bästa lösningen i den situation som har uppstått.

SJ och beställaren Öresundståg har sedan tidigare varit oense om ansvarsfördelningen när det gäller underhållet av fordonsflottan inom Öresundstågstrafiken, meddelar SJ i ett pressmeddelande. Efter förhandlingar har parterna därför enats om att avbryta samarbetet i samband med tidtabellsbytet i december 2022. Då kommer en annan operatör att ta över drift och underhåll.

”Vi hade naturligtvis hoppats på att kunna hitta en lösning där SJ fortsatte sitt uppdrag men på rimliga villkor. Nu kom vi inte dit, och vi är helt överens med beställaren att det här är den bästa lösningen för alla”, konstaterar SJs presschef Tobbe Lundell i pressmeddelandet.

SJ kommer enligt pressmeddelandet att fortsätta ansvara för drift och underhåll av Öresundståg fram till 10 december. Medarbetare som i dag är tillsvidareanställda av SJ Öresund kommer att erbjudas verksamhetsövergång till ny operatör.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Spårtrafiken
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.