Sjöfartsverket betalade för att bemöta granskning

SJÖFARTSVERKET2015-10-07

Sjöfartsverket har satsat 1,3 miljoner kronor på medieträning och advokatkostnader för att bemöta SVTs Uppdrag granskning som sänds i kväll. Det skriver Journalisten på webben.

Uppdrag granskning har arbetat med att skapa klarhet kring en miljardaffär mellan Sjöfartsverket och en italiensk helikoptertillverkare, skriver tidningen Journalisten. I ett tidigare program uppgav SVT att Sjöfartsverket genomfört köpet av sju räddningshelikoptrar utan att tillämpa lagen om offentlig upphandling, lou. Konkurrensverket utreder anklagelserna.

Enligt Journalisten kommer kvällens tv-program att visa att Sjöfartsverket satsade 1,3 miljoner kronor på PR-konsulter, medietränare och advokater under SVTs granskning. Dessutom ska myndigheten ha använt ett hotmail-konto i kommunikationen med det italienska bolaget, för att undvika diarieföring och kringgå offentlighetsprincipen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.