Skatteverket nyanställer 70 personer i Malmö

SKATTEVERKET2019-10-28
Skatteverket ska nyanställa 70 personer i Malmö i samband med att en ny it-verksamhet startas. I ett pressmeddelande skriver myndigheten att det finns goda förutsättningar att rekrytera välutbildad personal i Malmö.

Skatteverket har en stor it-miljö och höga ambitioner på it-området, skriver myndigheten i sitt pressmeddelande. Skatteverkets it-avdelning har för närvarande cirka 750 medarbetare. Myndigheten vill med den nya avdelningen stärka utvecklingskraften, och ser goda förutsättningar att rekrytera välutbildad it-personal i regionen, där det finns flera universitet, högskolor och stora it-arbetsgivare.

”Vi har sett att det finns hög kompetens på it-området i Malmöregionen, därför väljer vi att satsa här”, kommenterar sektionschefen Magnus Forsheden i pressmeddelandet.

Skatteverket har sedan tidigare it-verksamhet i Göteborg, Västerås, Solna, Umeå, Visby och Östersund. Malmökontoret kommer främst att arbeta med it-utveckling för nya och befintliga uppgifter inom internationell beskattning.

Totalt arbetar cirka 10 500 personer på Skatteverket varav cirka 800 personer på kontoret i Malmö.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.